Polski
English
Numery
Autorzy
Działy
Wyrażenia
Afiksy
Informacje
O projekcie
O wydawnictwie
Historia czasopisma 1901-1939
Historia czasopisma 1948-2015
Rola czasopisma
Redaktorzy
Apel do autorów
Kontakt
Do spisu treści 1/1927
W sprawie oczyszczenia słownictwa kucharskiego z naleciałości obcych
J. [Jan] Rzewnicki
Poradnik Językowy 1/1927
s. 1-6
Dział:
Artykuły
Wyrażenia:
auszpik
•
bajc
•
beszamel
•
druszlak
•
brytwanna
•
farsz
•
garnitur
•
kochbudyń
•
mus/muss
•
drelowanie
•
dąstowanie
•
fasowanie
•
rozbratel
•
befsztyk
•
butersznyt
•
pekeflajsz/pekelflajsz
•
filet
•
consommé
•
briosze
•
drelować
•
precle
•
szmor
•
sztokfisz
•
zulc
•
studzienina