Słowo kluczowe: słownictwo kulinarne
Artykuły 1-12 z 14
- R. [Roman] Zawiliński W sprawie oczyszczenia słownictwa kulinarnego z naleciałości obcych 6-7/1926, s. 91-95
- Jadwiga Wasilewska, Redakcja W sprawie słownictwa kucharskiego i uwagi redakcji 8/1926, s. 105-110
- Jadwiga Wasilewska Jeszcze w sprawie słownictwa kucharskiego 9-10/1926, s. 125-127
- J. [Jan] Rzewnicki W sprawie oczyszczenia słownictwa kucharskiego z naleciałości obcych 1/1927, s. 1-6
- Jadwiga Wasilewska Jeszcze w sprawie słownictwa kucharskiego 2/1927, s. 17-19
- J. [Jan] Rzewnicki W sprawie oczyszczenia słownictwa kucharskiego z naleciałości obcych. II. 2/1927, s. 19-21
- R. Z. [Roman Zawiliński] Słownictwo kucharskie wobec wymagań języka 3/1927, s. 33-34
- Alicja Nowakowska Polszczyzna imbirem pachnąca (Związki frazeologiczne z nazwami przypraw korzennych) 10/1994, s. 1-10
- Małgorzata Witaszek-Samborska Nazwy pożywienia w Słowniku języka polskiego pod redakcją Mieczysława Szymczaka i w Uniwersalnym słowniku języka polskiego pod redakcją Stanisława Dubisza 4/2006, s. 14-26
- Małgorzata Witaszek-Samborska O innowacjach semantycznych we współczesnym słownictwie kulinarnym 6/2006, s. 29-39
- S. D. [Stanisław Dubisz] Wigilijne kulinaria 10/2010, s. 108-111
- Beata Nowakowska Bogactwo smaków (o nowych nazwach posiłków, dań i miejsc) 5/2013, s. 103-109