Logo
Zmień język ‍
  • PolskiPolski
  • EnglishEnglish
 
  • Numery
  • Autorzy
  • Działy
  • Wyrażenia
  • Afiksy
  • Informacje 
    • O projekcie
    • O wydawnictwie
    • Historia czasopisma 1901-1939
    • Historia czasopisma 1948-2015
    • Rola czasopisma
    • Redaktorzy
    • Apel do autorów
  • Kontakt
  •  

Słowo kluczowe: słownictwo kulinarne

Artykuły 1-12 z 14

  • R. [Roman] Zawiliński W sprawie oczyszczenia słownictwa kulinarnego z naleciałości obcych 6-7/1926, s. 91-95
  • Jadwiga Wasilewska, Redakcja W sprawie słownictwa kucharskiego i uwagi redakcji 8/1926, s. 105-110
  • Jadwiga Wasilewska Jeszcze w sprawie słownictwa kucharskiego 9-10/1926, s. 125-127
  • J. [Jan] Rzewnicki W sprawie oczyszczenia słownictwa kucharskiego z naleciałości obcych 1/1927, s. 1-6
  • Jadwiga Wasilewska Jeszcze w sprawie słownictwa kucharskiego 2/1927, s. 17-19
  • J. [Jan] Rzewnicki W sprawie oczyszczenia słownictwa kucharskiego z naleciałości obcych. II. 2/1927, s. 19-21
  • R. Z. [Roman Zawiliński] Słownictwo kucharskie wobec wymagań języka 3/1927, s. 33-34
  • Alicja Nowakowska Polszczyzna imbirem pachnąca (Związki frazeologiczne z nazwami przypraw korzennych) 10/1994, s. 1-10
  • Małgorzata Witaszek-Samborska Nazwy pożywienia w Słowniku języka polskiego pod redakcją Mieczysława Szymczaka i w Uniwersalnym słowniku języka polskiego pod redakcją Stanisława Dubisza 4/2006, s. 14-26
  • Małgorzata Witaszek-Samborska O innowacjach semantycznych we współczesnym słownictwie kulinarnym 6/2006, s. 29-39
  • S. D. [Stanisław Dubisz] Wigilijne kulinaria 10/2010, s. 108-111
  • Beata Nowakowska Bogactwo smaków (o nowych nazwach posiłków, dań i miejsc) 5/2013, s. 103-109

© 2016-2017 Uniwersytet Warszawski. Prace sfinansowane ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego w ramach Narodowego Programu Rozwoju Humanistyki. ISBN 978-83-64006-70-8.